Ле Корбюзье — Версийн башхалла

355 байт дӀаяьккхина ,  7 шо хьалха
Ле Корбюзье архитектуран билгалонаш яра — лаьттан тӀоьхула айбина блокаш; царна бухаш паргӀата летта колоннаш; шера тхойнаш-терассаш («тховтӀехь йолу бешаш»); чекх са гуш фасадаш («паргӀат фасадаш»); гӀоргӀа, тӀехуле кеч ца йина бетон; шорта паргӀат меттиг йолу этажаш. Цкъа маццахь цуьна шен йолу кепаш, хӀинца уьш таханлера архитектурехь массара лелош хӀумнаш ду<ref>[[Пять отправных точек современной архитектуры]]</ref>.
 
Цуьна кхоларалла дуьне мадду даржар бахьанш ду цуьна боламе универсаллала а, цуьна ойлане юкъариллина чулацамца а. Цу юкъаеккхира архитектурехь парг1ата кепаш. Цуьна проекташ а, г1ишлош а бахьнехь архитекторий дог-ойла хицаелла. Цундела парг1ат кепаш архитектурехь дуьне мадду ержира.
<!--
Необыкновенную популярность творчества Ле Корбюзье в мире можно объяснить универсальностью его подхода, социальной наполненностью его предложений. Нельзя не отметить его заслуги и в том, что он открыл глаза архитекторам на свободные формы. В большой степени именно под впечатлением его проектов и построек произошёл сдвиг в сознании архитекторов, в результате чего свободные формы в архитектуре стали применять гораздо шире и с гораздо большей непринуждённостью, чем раньше.
 
<!--
Черты его личности неоднозначны: это и человек открытого сознания, и [[мистик]], это и общественный [[лидер]], организатор Международных Конгрессов современных архитекторов [[Международный конгресс современной архитектуры|CIAM]] — и рак-отшельник, прячущийся ото всех в своём крошечном домике-мастерской на мысе [[Рокебрюн — Кап-Мартен|Кап-Мартен]], это [[апологет]] рационального подхода, и одновременно архитектор, создававший сооружения, которые современникам казались верхом [[Эксцентрик|эксцентричности]] и иррациональности.
 
Таллархой, IP-блоктохарийн юкъарадоккху, Юхудохурш, ДӀасхьажорг цаюьтуш цӀе хийцархой, Чуяхархой
24 634

нисдарш